Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dags att söka till STINT Teaching Sabbatical 2024

Studenter på grönyta, skyskrapor i bakgrunden. Foto.

STINT Teaching Sabbatical är ett program som erbjuder forskare och lärare att tillbringa en hösttermin på ett av STINT:s tolv partnerlärosäten i Botswana, Hongkong, Japan, Singapore och USA. Fram till 9 augusti kan du ansöka om att bli nominerad!

Programmet STINT Teaching Sabbatical syftar till att utveckla såväl individer som institutioner. Genom att ge forskare och lärare som brinner för undervisningsfrågor internationella erfarenheter med utgångspunkt i lärarrollen, snarare än i forskarrollen, vill STINT bidra till att högre utbildning förnyas och nya nätverk skapas.

Samhällsvetenskapliga fakulteten kan nominera två kandidater till den interna nomineringsprocessen vid LU för deltagande i ansökningsomgången för STINT Teaching Sabbatical 2024. För att kunna bli nominerad ska du vara disputerad, anställd och väl förankrad i LU:s verksamhet.

Om ansökan

Ansökan ska bestå av:

Observera att samtliga handlingar ska vara på engelska. 

Mejla din ansökan till Lu Yi Nilsson, lu_yi [dot] nilsson [at] sam [dot] lu [dot] se,  senast 9 augusti.  

Läs mer om programmet och LU:s interna nomineringsprocess på Medarbetarwebben

Inspireras av kollegor!

En av LU:s tidigare stipendiater tillbringade höstterminen 2022 vid University of California Berkeley i USA och bloggade om sin vistelse. 

Läs mer och inspireras i bloggen.